Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Upprört om nytt hallförslag

När teknik- och fritidsnämnden skulle besluta om de närmaste årens investeringar på torsdagen, kom ordföranden Kent Hedberg (SVP) med ett helt nytt förslag – om 60 miljoner kronor till en bandyhall på Sävstaås.
Det väckte upprörda känslor från både oppositionen och majoriteten – och fick inget stöd från de övriga partierna.

Annons

Nämnden var redo för beslut om sitt förslag till investeringsbudget för 2013 och investeringsplan till och med 2017, när ordföranden Kent Hedberg presenterade ett nytt förslag – som inte fanns med i handlingarna. Han föreslog att sammanlagt 60 miljoner kronor skulle anslås till en bandyhall på Sävstaås under åren 2013–2015.

- Så här kan man inte sköta en nämnd, ansåg Thomas Backan (C) i oppositionen – som påpekade att det fortfarande inte finns något beslut om placeringen av en eventuell bandyhall i Bollnäs. Själv ville han ge arenabolaget en chans att visa om deras förslag med en hall på SJ-området håller vad det lovar.

Kent Hedberg motiverade sitt förslag med ett beslut på Sjukvårdspartiets årsmöte i lördags.

- Men det betyder inte, att alternativet SJ–området inte lever kvar, sa han.

Kent Hedberg drog inte tillbaka sitt förslag – och nämndens beslut blev avslag. Bara partikamraten Henrik Olofsson ställde sig bakom investeringsförslaget.

Några timmar efter sammanträdet ringer Kent Hedberg till tidningen för att förtydliga vad som beslutades på SVP:s årsmöte i lördags:

- Sjukvårdspartiet föreslår fortfarande SJ-området som hallplacering, men vi vill gå händelserna i förväg och i planen för 2013–2015 budgetera för en hall på Sävstaås – utifall projektet på SJ-området faller av olika anledningar.

Förslaget om en investering på två miljoner kronor till ett skidspår med konstsnö vid Bolleberget i Bollnäs, vill nämnden skjuta upp till 2014.

Mer läsning

Annons