Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unik grafik – Se hur Bollnäs Bandy vill förvandla SJ-området

/
  • Fastighet Bro 4:4 är området väster om Lidl på bilden. Enligt bandyklubbens plan ska drygt hälften av byggnaderna rivas för att ge plats åt en bandyhall.

Detta vill Bollnäs GIF Bandy göra med SJ-området om de får köpa fastigheten Bro 4:4 av kommunen.

Annons

För den som följt bandyhallsfrågans alla turer genom åren är den tänkta placeringen av själva hallen inte ny. Det är återigen området mellan Gumpels och Lokomotiv som är aktuellt.

Men för att ge plats till den 80 gången 120 meter stora hallen måste ungefär hälften av de hus som står på området i dag rivas. Det handlar om gamla byggnader som SJ tidigare använt som olika typer av verkstäder och förråd.

TV: Se Bollnäs GIF Bandys pressträff om framtidsplanerna

Kvar blir den bågformade byggnad där Lokomotiv och Återbrukshyttan huserar. Bollnäs GIF Bandys klubbchef Robert Lindgren har flera gånger försäkrat att de verksamheterna ska få finnas kvar som hyresgäster om klubben får köpa fastigheten. Också den avlånga byggnaden norr om Lokomotiv ska bevaras. Den kommer att hamna vägg i vägg med bandyhallen och ska fungera som kontor och restaurang. Under sommartid blir det uteservering precis bredvid hallens entré.

Korsvirkeshuset som sticker ut från den tänkta restaurangen ska också bevaras och byggas om till kök.

Byggnaden längst norrut på fastigheten, där Gumpels håller till, blir kvar och ska vara skejthall även i framtiden.

Även den gula portvaktkuren och huset strax söder om den, ska bevaras.

Läs mer: Avtal om sanering av SJ-området klart – men inte underskrivet

Förutom några handikapparkeringsplatser vid entrén planeras ett 30-tal parkeringar vid hallens östra kortsida och cirka 20 till mot järnvägsspåren vid den västra sidan.

Inte mycket för en hall som ska ha kapacitet för 4 000 åskådare, kan tyckas. Men bandyklubbens ambition är att besökarna ska resa kollektivt eller parkera bilen någon annanstans och promenera in på området via en gångväg över järnvägspåren söder om hallen.

Norr om den planerade gångvägen finns en yta som under SJ-tiden användes som upplagsplats. Den vill klubben göra om till ett torg som besökarna passerar på väg till hallen.

Dessutom finns det planer på att delar av Lokomotivhuset ska bli en utställningslokal med konstverk av Mårten Andersson .

Läs mer: Så tycker Bollnäs politiker om bandyhallsplanerna

Mer läsning