Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unicum på förpackningsmässa

/
  • Unicum har tagit fram olika affischer kring problemet med svåröppnade förpackningar.
  • Lena Lorentzen och  Cecilia Blixö vid Unicum konstaterar att deltagandet vid förpackningsmässan var lyckat och säkerligen kommer att leda till fler samarbetspartners.
  • En ny design av en injektionsspruta för självdosering är ett av de senaste som testat med got resultat av Unicum.
  • Unicum har tagit fram en ny design till Morakniven.  Det går att känna på eggen och pröva handtaget utan att ta kniven ur slidan.

Unicum Design för alla ställde i förra veckan ut på förpackningsmässan Scanpack i Göteborg. E lyckad satsning konstaterar Lena Lorentzen. Lena berättar också att två nya utbildningar kommer att starta nästa höst. En distanskurs i Design för lätthanterliga förpackningar och en tvåårig internationell mastersutbildning Design for all vid Mittuniversitetet i Sundsvall.

Annons

Förpackningsmässan Scanpack anordnas vart annat år i Göteborg. I år hölls mässan 20-23 oktober. Och för första gången fanns Unicum med bland utställarna.

- Vi ställde ut tillsammans med Reumatikerförbundet, Mittuniversitetet och Packing Mid Sweden. Och temat var lätthanterliga förpackningar, berättar Unicums Lena Lorentzen.

I montern visade Unicum upp bra exempel på förpackningsdesign och lättöppnade förpackningar. förutom det så höll Lena Lorentzen föredrag. Två dagligen. Om metod för att mäta förpackningars hanterbarhet samt om resultat av studier kring lätthanterliga förpackningar som gjorts vid Mittuniversitetet.

Lena Lorentzen som är professor i industridesign vid Mittuniversitetet, på halvtid, berättar också att nästa höst kommer en tvåårig internationell mastersutbildning att starta vid Mittuniversitetet. Dessutom en distansutbildning i Design av lätthanterliga förpackningar i samarbete med Unicum.

- De här utbildningarna är något helt nytt. Finns inte någon annan stans. Kul att på detta sätt sätta Mittsverige på kartan, säger Lena Lorentzen.

Mer läsning

Annons