Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga utställare på biblioteket

/
  • Eleverna i årskurs 4 i Nyhamre skola studerar utställningen de själva står bakom vid vernissagen på måndagen.
  • Robin Bermal valde Bollnäs kommunvapen Tranan som sitt motiv om Bollnäs.
  • Förfriskningar med tilltugg hör till en vernissage. Så också när Nyhamrefyrorna hade vernissage med sin utställning av Bollnäs med omnejd.
  • En av många trevliga målningar av eleverna på Nyhamre skola som visas i Bollnäs bibliotek.
  • Eleverna i årskurs 4 i Nyhamre skola studerar utställningen de själva står bakom vid vernissagen på måndagen.
  • Rabia Wihogora framför sin egen tavla med folkdräkter.

På måndagen hölls vernissage för en ny utställning i Bollnäs bibliotek. En utställning som speglar Bollnäs och olika företeelser i kommunen.

Annons

Sett med 10-11-åringars ögon. Det är nämligen eleverna i årskurs 4 i Nyhamre skola som gjort de målningar som nu visas i biblioteket.

Målningarna gjorde eleverna redan under förra läsåret. Och de föreställer olika företeelser i Bollnäs kommun. Och några även Hälsingland i stort.

Bland motiven kan nämnas konstverk som Solens barn och Ängelen, målningarna på altarskåpet i Bollnäs kyrka, själva kyrkan, SS Warpen, Träslottet, samt folkdräkter och vårt landskapsdjur Lodjuret.

- I årskurs 3 jobbade vi med Bollnäs med omnejd och gjorde cykelturer för att titta på konsten och olika sevärdheter, Barnen tyckte det var jättekul och vill gärna måla dessa. När det var klart tyckte vi att det var så bra att vi tog kontakt med biblioteket och frågade om de var intresserade av att göra en utställning. Och det var de, konstaterar läraren Ulrika Magnusson.

 

Mer läsning

Annons