Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga män ville frias från misshandel med sparkar mot huvud

Sju unga män dömdes i november förra året för många olika brott. Två av dem överklagade för att frias på vissa punkter och få lindrigare straff. Men nu har hovrätten fastställt tingsrättens dom.

Annons

I början av november förra året ägde en flera dagar lång rättegång rum i Hudiksvalls tingsrätt. Sju unga män stod åtalade för en lång rad olika brott i olika konstellationer. Det handlade bland annat om ett fall i maj då en ung man misshandlades av tre män på Hamrevägen i Bollnäs. Den drabbade mannen fick näsbensfrakturer och blev av med smycken.

Läs mer: Rånare körde ifrån polispatrull

En 21-årig man dömdes för bland annat det rånet, misshandel och för grov vårdslöshet i trafik till fängelse i ett år och fyra månader. Misshandeln handlade om en händelse på Framnäs i augusti, som 21-åringen dömdes för tillsammans med två andra män. Under rättegången framkom att de slog och sparkade offret i huvudet och på kroppen för att han skulle betala en skuld på 500 kronor. Brottsoffret tilldöms 5 000 kronor i skadestånd från gärningsmännen.

Läs mer: Fyra unga döms till fängelse för våldsbrott

Den 21-årige mannen överklagade domen i det fallet och ville frias. Men på fredagen meddelade Hovrätten för nedre Norrland att de fastställer tingsrättens dom.

En 25-årig man dömdes av tingsrätten för bland annat en brottsturné i oktober som inleddes med en misshandel och stöld på Långgatan i Bollnäs och fortsatte med stölder hos Försäkringskassan och från en torghandlare i Söderhamn. Mannen dömdes tillsammans med en 18-åring för de brotten och straffades med sex månader i fängelse. Men 25-åringen överklagade domen och ville frias i frågan om att han misshandlat mannen på Långgatan och för att ha stulit hans solglasögon.

Läs mer: Tre personer slogs i Bollnäs centrum

Hovrätten fastställer dock domen även mot 25-åringen.

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning

Annons