Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga Kris är i kris

/

Efter bara elva månaders verksamhet är Unga Kris i kris.

- Vi har fått 25 000 kronor i bidrag av Bollnäs kommun men det räcker inte ens till hälften av hyran. Istället för att vara ute på skolorna och prata med ungdomar går den mesta tiden åt till att ragga pengar, säger projektledare Kim Wennmark.

Annons

Så sent som i maj berättade Ljusnan att Unga Kris öppnat en ny ungdomsgård i Bollnäs. De hade flyttat in i det som en gång var Wienerbagarens lokaler på Gärdet.

Planerna var det inga fel på, i framtiden skulle de satsa på utslussningslägenheter för unga som kommit ut ur fängelset och de anställda skulle synas mycket på skolorna för att få ungdomar att inse att brott är något man ska hålla sig borta från.

Men det som skulle bli så bra tycks nu ha stupat på pengar. Unga Kris har visserligen fått 25 000 kronor i bidrag av Bollnäs kommun. Men det räcker inte ens till hälften av årshyran.

Tidigare, när de höll till i sina gamla lokaler, gick Bollnäs bostäder in och sponsrade hyran, men det gör de inte längre. Så 25 000 kronor är vad de har att leva på om de inte lägger all energi på att tigga pengar.

- Det är så vi jobbar i dag. All vår tid som vi skulle ha lagt på ungdomarna går åt till att tigga. Hittills har vi klarat att hålla lokalen öppen två dagar i veckan, men det är frågan hur länge vi kan fortsätta så här, säger Kim Wennmark.

Mer läsning

Annons