Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga företagare ger ut Paintballboken

/
  • Författarna bakom Paintballboken är Oskar Öberg, Joacim Blom och Martin Elversson.

För några dagar sedan utkom den allra första Paintballboken på svenska. Författarna bakom faktaboken är klasskompisarna Martin Elversson, Oskar Öberg och Joacim Blom på Torsbergsgymnasiets tekniska program.

Annons

- Den har mottagits över förväntan. Vi har tryckt tusen exemplar och på bara två veckor har vi sålt nästan hälften, säger Oskar Öberg.

De tre kompisarna har sedan i höstas drivit företaget Paintballboken UF och efter oräkneliga timmar av planerande, räknande, intervjuande och layoutbestyr har de nu den färdiga produkten i sin hand. En 44-sidig faktabok om Paintballens historia, hur sporten kom till Sverige och reportage med en professionell spelare, för att nämna några delar.

- Det har varit mer jobb än vad vi kunnat ana. Varenda rast och håltimme har vi träffats för att planera. Vi har fått bra hjälp av duktiga fotografer och en layoutare. Men vi har också lärt oss jobba i dataprogrammen allt eftersom, säger Joacim Blom.

Från början var det Martin Elverssons idé att göra en bok om just paintball.

- Det finns några utländska tidningar, men jag tror det här är den första på svenska. Kanske är det därför som boken mottagits så bra, att det har funnits en efterfrågan, säger Martin Elversson.

- Vi har tänkt sälja böcker även vid Helins och vid olika bibliotek, men än har vi inte hunnit, säger Martin Elversson.

Mer läsning

Annons