Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ung jurist och politiker från Bollnäs utsedd till en av landets 99 mäktigaste

/
  • Evin Cetin från Bollnäs listas som en av landets 99 mäktigaste framtida opinionsbildare av Tjänstemännens centralorganisation, TCO.

Juristen och politikern Evin Cetin, uppväxt i Bollnäs, finns med på TCO:s lista "Framtidens 99 mäktigaste", som presenterades på onsdagen.

Annons

32-åriga Evin Cetin bodde i Bollnäs under hela sin skoltid, innan hon flyttade till Uppsala för juridikstudier efter gymnasiet.

I dag arbetar hon på Innerstans advokatbyrå i Stockholm. Hon är dessutom förste ombudsman för Socialdemokraterna i Dalarna.

Hur känns det att bli utsedd till en av 99 mäktigaste opinionsbildarna i Sverige?

– Jätteroligt, men jag känner mig inte så mäktig, det kan jag inte säga. Jag känner mig snarare som någon som vill kämpa i vardagen.

Är du överraskad?

– Ja, det är klart jag är. Jag känner mig fortfarande ofta som den lilla tjejen från Bollnäs.

Vad har fört dig till en plats på den här listan?

– Det har jag ingen aning om faktiskt. Det skulle väl kanske vara att jag är envis och står på mig när det gäller saker jag tycker är fel och vill förändra. 

Hur vill du använda den maktposition som du har?

– Till att skapa att skapa förändring i samhället så att olikhet ska bli sett som något som tyder på styrka och inte som något negativt. Jag vill medverka till att skapa en positiv förändring med delaktighet och mångfald i fokus.

Hur ser din relation till Bollnäs ut idag?

– Jag är ute och reser en hel del och besöker inte Bollnäs så jätteofta längre. Men jag bär ändå med mig Bollnäs ständigt, jag brukar alltid beskriva att den person jag är och de möjligheter jag har fått beror väldigt mycket på den uppväxt jag hade i Bollnäs. Många personer har varit delaktiga i att ge mig mod att våga göra det tror på. Jag tänker särskilt på mina gamla lärare Tomas Jonsson och Ulla Dahlström, plus min friidrottstränare Eva Farneby. De hjälpte mig att öppna dörrar så att jag fick möjlighet att se en annan värld.

Läs också: Evin Cetin om mordbrandsförsök på asylboende

Läs också: Evin Cetin "Döda i hela parken"

Mer läsning

Annons