Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ulla Andersson utan konkurrens hos V

/
  • 46-åriga Ulla Andersson (till höger) kommer på nytt att toppa Vänsterpartiets riksdagslista. Bredvid henne Yvonne Oscarsson som är andra namn på listan.

Ulla Andersson kommer på nytt att toppa Vänsterpartiets riksdagslista i Gävleborg. Det står klart efter partiets valkonferens i Bollnäs på lördagen.

Under nomineringsarbetet har hon fått ett mycket starkt stöd av medlemmarna.

Annons

Några direkta överraskningar blev det inte under den valkonferens när riksdagslistan fastställdes.

Bollnäsbördiga Ulla Andersson (nu bosatt i Gävle) gör just nu sin första mandatperiod i riksdagen. Hon har fått goda möjligheter att profilera sig som ordinarie ledamot i riksdagens tunga finansutskott.

I den rollen är hon Vänsterpartiets ekonomisk-politiska talesperson.

- Att få den uppgiften direkt som nyvald riksdagsledamot var ofattbart stort. Men Ulla har verkligen klarat det på ett jättebra sätt, säger Yvonne Oscarsson från Ljusdal, själv riksdagsledamot under åren 1998–2002 och nu andra namn på listan.

- Ulla har lyckats ge partiets politik genomslag både på riksplanet och i länet. Att hon nu fick i särklass flest nomineringar är naturligtvis ett tecken på det.

För valberedningen var alltså det slutliga jobbet enkelt. De 18 första namnen på listan var det ingen diskussion om vid valkonferensen.

Däremot gjordes en del förändringar på den nedre delen av listan.

En del yngre namn lyftes upp och till slut blev det 26 personer som kom med.

Bland de tio första återfinns också hälsingepolitiker som Daniel Pettersson, Hudiksvall, Ann-Renée Forsström, Bollnäs, Alf Norberg, Hudiksvall (tidigare landstingsråd), Kenneth Forssell, Ljusdal och Gunbritt Wallström, Söderhamn.

 

 

 

 

Mer läsning

Annons