Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tystnaden total om Stagårdens utveckling

/
  • Tupp-Thomas Perzon är genom bolaget Tuppz Topefa delägare i Stagården. Avsikten är att arrendera ut anläggningen men fram till dess får det fortsätta att fungera som ett lager.
  • Tupp-Thomas Perzon är genom bolaget Tuppz Topefa delägare i Stagården. Avsikten är att arrendera ut anläggningen men fram till dess får det fortsätta att fungera som ett lager.
  • Stagårdens kursgård består av runt 20 byggnader.
  • Stagårdens kursgård ägdes en gång av militären vilket bland annat märks på Drakenplanet och kanonen som står på tomten.
  • Alldeles intill sjön har det getts tillåtelse till att bygga 16 villor.
  • Kursgården används inte särskilt mycket, här och där har det börjat sätta sina spår.

I oktober förra året stod det klart att det nya villaområdet med 16 tomter intill Stagården i Bollnäs får byggas.

Sedan dess har det varit tyst.

- Det är väl inte så konstigt, vi befinner oss i en ekonomisk kris. Vem vill bygga då, säger Thomas Perzon, delägare i Tuppz Topefa.

Annons

Redan i augusti 2007 beställde samhällsbyggnadskontoret i Bollnäs en idéskiss för 30-40 nya tomter vid Stagården. Efterfrågan på strandnära tomter var stor och fastighetsägaren var helt med på noterna, sade man då.

När förslaget var ute på samråd möttes dock kommunen av kritik från flera håll. Banverket påtalade att det inte var aktuellt med en nedläggning av Orsabanan även om järnvägen inte använts på flera år. Samtidigt påpekade kraftbolaget Fortum att de hade anläggningar i området som behövde skyddas – och från länsmuseet kom propåer om att det fanns en fornlämning i området.

Två år senare kunde ändå detaljplanen för området klubbas igenom – men då handlade det inte om 30-40 nya villatomter utan 16.

Efter det har ingenting sagts. Vare sig om den gamla kursgården som en gång var militärens, eller om det nya villaområdet.

Själv verkar Thomas Perzon vara mer förvånad över att frågan ställs:

- Självklart kommer vi ingenstans när vi befinner oss i en lågkonjunktur. Det är svårt att låna pengar just nu, och får vi inte betalt så kan vi inte sälja.

Och eftersom Tupps Topefa inte sitter i sjön ekonomiskt så är man beredd att vänta. Samma sak är det med kursgården som används mycket sparsamt just nu.

I det fallet försöker företaget hitta en arrendator som är beredd att driva anläggningen. Fram tills dess kommer de många fastigheterna att användas som i dag – som förråd.

Mer läsning

Annons