Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tystnad, tagning – Du är gift!

/

Filmbranschen tycks ha fattat tycke för Södra Hälsingland och kanske framförallt Kilafors. Knappt har dammet lagt sig efter de Hollywoodstjärnor som spelade in Män som hatar kvinnor, innan nästa filmteam har installerat sig på Kilafors Herrgård.

Annons

Under arbetsnamnet "Du är gift" spelar några elever Stockholms Dramatiska Högskola in en novellfilm som SVT redan köpt sändningsrättigheterna till. Stockholms dramatiska högskola är landets största högskola för film, radio, tv, och teater. Den bildades för drygt ett år sedan när Teaterhögskolan i Stockholm slogs ihop med Dramatiska Institutet och slutproduktionerna för de kullar som går ut väcker stort intresse inom branschen eftersom de ofta innehåller de allra senaste influenserna och nytänkandet.

Årets avgångselever har förlagt inspelningarna till sin slutproduktion i Kilafors med omnejd. Under tre veckor har de hyrt in sig på Kilafors herrgård och de är redan igång med filmandet. På torsdagen hade de riggat en scen vid Hambergs udde nere vid Bergvikens strand.

- Vi har verkligen fått ett bra mottagande här uppe, säger filmens producent, Malin Idevall. Alla är hjälpsamma och tålmodiga med oss.

Torsdag och fredag nästa vecka tänker man också filma i Bollnäs, både inne i nattklubben Tranan och strax utanför. Huvudarbetet görs av studenter men en hel del människor är inhyrda, till exempel skådespelarna.

Storyn går i korthet ut på att Lars-Erik (som spelas av Dag Malmberg) hämtar en hustru (Errah Seno) från Filippinerna till sitt ensliga hem på den svenska landsbygden. Allt krånglar till sig när hans dotter (som spelas av Nina Jeppson) också kommer dit tillsammans med sin flickvän (Janna Granström). Riktigt besvärligt blir det när Lars-Eriks fru och dotter finner varandra och inleder ett eget kärleksförhållande.

Filmen ska premiärvisas i höst och i SVT kommer den sannolikt att sändas sommaren 2013.

Mer läsning

Annons