Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tvättstugan renodlar

/
  • I fortsättningen kommer Marit Eliason att satsa helt på tvätteriet i Gärdesgallerian.
  • Snart stänger godisbutiken och internetcaféet Megabite – och Patrik och Marit Eliasson koncentrerar sig på tvätteridelen av sitt företag Tvättstugan i Bollnäs AB.
  • Stamgästen Neville Cookson från Manchester i England kommer att sakna internetcaféet. Han har jobbat i Bollnäs sedan i december och kommer till caféet för att få nyheter och fotbollsresultat från hemlandet via internet.

I november 2006 öppnade Marit och Patrik Eliason tvätteri, internetcafé och godisbutik i Gärdesgallerian i Bollnäs. Den 30 april stängs caféet och butiken – men tvätteriet blir kvar.
- Vi tror att den delen kan växa, säger Patrik.

Annons

Det var tvätteri de tänkte starta från början – men lokalerna i gallerian på Gärdet hade plats för fler verksamheter. Så i det gemensamma företaget Tvättstugan har också internetcaféet och godisbutiken Megabite ingått.

- Det gick bra första året – men vid påsk i fjol, när Ica och började köra stenhårt med lösviktsgodis till lockpriser, började det gå neråt med försäljningen här. Och sedan tunneln till centrum öppnades i höstas har det gått allt sämre med den delen av verksamheten, säger Patrik – som inte vet om det beror på tunneln, finanskrisen eller konkurrensen från butikskedjor.

Internetcaféet har mest blivit en ungdomsgård – uppskattad av ungdomar och föräldrar, men som inte heller ger lön för mödan.

- Man kan inte lägga "snäll" i stekpannan, säger Patrik. Han har hela tiden haft ett annat arbete vid sidan av det egna företaget – som montör på kärnkraftverk vid driftstopp för underhåll.

Genom att lägga ner de olönsamma delarna av verksamheten, hoppas paret Eliason nu få tid att utveckla tvätteriet i stället. I dag finns både företag och privatpersoner bland kunderna, men det finns möjligheter att växa – främst på företagssidan – tror de.

- Arbetskläder måste ju tvättas i lågkonjunktur också, säger Marit. Och privatpersoner kommer hit med sånt de inte kan tvätta själva – som mattor, stora täcken och dunjackor.

Att ta beslutet om att lägga ner butiken och internetcaféet var inte lätt.

- Men nu känns det ändå bra, säger Marit. Och en fördel är att det blir lediga helger i fortsättningen. Här har vi haft öppet både vardagar och helger – och tidigare jobbade vi helger i livsmedelsbutiker i alla år.

 

Mer läsning

Annons