Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två veckor till krogpremiär i kulturhuset

/
  • Per och Anna-Karin Alm kan starta sin nya restaurang den 18 maj. Efter flera förseningar i ombyggnationerna är nu allting äntligen klart, så när som på några mindre justeringar.

Bara vissa delar av ytskiktet återstår att fixa. Det gör att det nu kan slås fast att den nya restaurangen i Bollnäs kulturkvarter öppnas om två veckor.
Det nya krögarparet, Anna-Karin och Per Alm, har bråda dagar under förberedelserna av premiären.

Annons

Kajsas Kök & Café ska restaurangen heta, inte Kajsa K som var det preliminära namnet.

- Det har funnits önskemål om ett namn där förväxlingar med restaurang Lilla k kan undvikas, säger Anna-Karin Alm, som har mångårig erfarenhet av restauranglivet. Hon har bland annat varit restaurangchef för Dinners vid Gävle Bro.

Restaurangen vid gallerian i Sandviken och Högbo Qvarn finns också på parets meritlista. Och fortfarande driver hon och Per restaurangbolaget vid Hotell Bergsmannen i Hofors – en verksamhet som ska köras parallellt med restaurangen i Bollnäs.

- Den är praktiskt taget självgående i dag, säger Per Alm.

Den nya restaurangen i kulturkvarteret får plats för 260 sittande gäster, men kan dukas upp för 350.

Några likheter med 80-talsinredningen i tidigare restaurang Renen finns inte. Lokalen är betydligt ljusare och serveringsdisken ligger i en annan vinkel från köket. En särskild avdelning finns också för mindre sällskap.

Bollnäs kommun har enligt de egna beräkningarna investerat 5,8 miljoner kronor i ombyggnaden av restaurangen.

- I vårt hyresavtal ingår de fasta inventarierna och köksinventarier. Men alla lösa inventarier står vi själva för, säger Anna-Karin Alm.

Lunchservering blir det varje vardag från den 18 maj. Restaurangen får sex anställda.

Mer läsning

Annons