Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två band som spred glädje

/

Kulturhuset i Bollnäs bjöd på lördagskvällen på en förstklassig musikafton. Anders F Rönnblom Band och Hellsingland Underground levererade en riktig helkväll.

Annons

Trots att det skiljer någon generation mellan musikerna i de båda banden finns det mycket som binder dem samman och de kompletterade varandra väldigt bra på scenen i Peter Stormaresalen. Om inte annat så för att båda banden utstrålar en smittande spelglädje.

Det är första gången Anders F Rönnblom Band spelar i Bollnäs. Märkligt med tanke på att de i sin repertoar blandar friskt med musik från 1970-, 1980-, 1990-, 2000- och 20010-talet.

Anders F Rönnblom är en sådan där artist som alltid har funnits och alla som på något vis intresserat sig för musik känner igen namnet. Däremot är det långt ifrån alla som kan en låttitel.

Han har alltid varit lite svårtillgängligare än sina generationskamrater, exempelvis Eldkvarn och Ulf Lundell. Man kan också vända på det och säga mer kompromisslös.

Det låter överraskande tungt, men den uppenbara spelglädjen hos alla på scenen frälser publiken och sopar rent hus med allt som skulle kunna vara det minsta svårtillgängligt.

Hellsingland Underground är lättillgängligare, men fortfarande ett grymt tight band med ruggigt duktiga musiker. I Bollnäs är de i princip på hemmaplan och här har de många fans.

Läs också: Hellsingland Underground visar nya sidor

Även om influenserna nog kommer från lite olika håll så finns många paralleller mellan banden som tillsammans blir en helhet. Charlie Granberg och hans mannar har inga problem att tända publiken, inte ens efter ett så kompetent förband.

Hellsingland Underground bjuder på partaj när de tar över och med dunder och brak spelar kvällen in i en gungande natt. Själv föredrar jag Anders F Rönnblom, men det är jag det!

Läs också: Stående ovationer på Bollnäs Kulturhus

Läs också: Suggestivt och vackert med Kjellvander

Mer läsning

Annons