Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två anrika butiker blir en: "Vi vill vara konkurrenskraftiga"

/
  • Två butiker blir en. När Karin Olsson, Polyfoto, går i pension efter 50 år bakom disken tar Daniel Hedberg och Anders Wåhlstedt över och flyttar in Wåhlstedts fotos verksamhet i lokalerna.

Tillsammans har butikerna funnits i över 170 år i Bollnäs. Nu ska Wåhlstedts foto slås ihop med Polyfoto – för att kunna fortsätta serva foto- och teknikintresserade kunder.
– Det känns bra att butiken får leva vidare, säger Karin Olsson, Polyfoto, som nu ska gå i pension.

Annons

Det är två foto- och hemelektronikbutiker som "alltid funnits" i Bollnäs centrum. Den ena är Wåhlstedts foto, som grundades av Leo Wåhlstedt 1921. Den andra är Polyfoto, som startade i ungefär samma veva av Henrik Nordkvist.

Läs också: Albert och Herbert lyssnar på kunderna och bygger ut

Men konkurrens från näthandel och prisutvecklingen inom hemelektronik har gjort tillvaron tuff för hela branschen de senaste åren.

Nu slås butikerna ihop – för att satsa gemensamt in i framtiden.

För Karin Olsson, som stått bakom disken hos Polyfoto i 50 år, väntar nu pension.

– Det känns både bra och sorgligt att lämna, eftersom jag har jobbat här så länge. Men det känns bra att butiken får leva vidare, när jag inte orkar längre, säger hon.

Läs också: Större lokal och utökat utbud – nu nysatsar Byggmax

Anders Wåhlstedt ska nu sälja lokalen som Wåhlstedts foto har sin verksamhet i och flytta över till Polyfotos lokal. I slutet av mars hoppas de att sammanslagningen ska vara färdig.

– Tanken är att vi ska få en bra och konkurrenskraftig butik. Vi har velat bredda vårt sortiment och genom den här lösningen kommer vi att kunna det, säger Anders Wåhlstedt, som är tredje generationen i familjen som driver butiken.

I och med sammanslagningen går också Daniel Hedberg, ett välbekant ansikte för Wåhlstedts kunder, från anställd till delägare.

– Det känns bra, speciellt med tanke på den här lösningen. Annars kanske det hade varit tuffare.

Läs även: Dressmann flyttar – ny butikskedja på gång?

För Karin Olssons innebär pensioneringen också välbehövlig ledighet.

– Jag har inte haft många dagar semester under de här åren. Nu har jag blivit bjuden till Indien i tre veckor. Jag har aldrig varit borta mer än en vecka på 50 år, så det ska bli väldigt spännande, säger hon med ett leende.

Om allt går som det ska kommer ingen av de nuvarande anställda förlora jobbet.

Wåhlstedts ateljé, där de fotograferar kunder, som ligger i en separat lokal mitt emot Tempo kommer inte att beröras av sammanslagnings- och flyttplanerna.

Äntligen! Nu finns Helahälsingland som app. Ladda ner här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning