Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två anhölls för vapenbrott

En mans rätt att ha vapen är under utredning. Trots det hade han ammunition i sin egen och i sin flickväns bostad. Nu är de båda misstänkta för vapenbrott.

Annons

Mannen har under många år ägnat sig åt jakt och sportskytte. Men i samband med att mannen, som är i 50-årsåldern, blev misstänkt för ett annat brott ifrågasattes hans rätt att ha vapen.

Polisen misstänkte att mannen inte lämnat i från sig alla sina vapen, så som han måste göra under tiden som utredningen om hans tillstånd om att ha vapen pågår. På onsdagen anhölls därför både mannen och hans flickvän som misstänkta för grovt vapenbrott. Polisen gjorde flera husrannsakningar och hittade ammunition till jaktvapen och till finkalibriga vapen i båda de misstänktas bostäder. Inga vapen hittades dock.

Både mannen och kvinnan blev släppta under torsdagen och brottsmisstanken skrevs ned till vapenbrott.

Vad är det för annat brott han är misstänkt för?

- Det vill jag inte gå in på, men det rör sig inte om någon grövre brottslighet, säger kriminalinspektör Torbjörn Bolkéus som jobbat med fallet.

I förhör har mannen förklarat innehavet av ammunitionen med att han trodde att han fick ha sådan under tiden utredningen om han ska tillåtas ha vapen pågår.

Mer läsning

Annons