Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tusentals sprang för kärlek

/
  • Linda Westberg, Christina Hedin och Ida Mörtsell (utanför bild) valde att på söndagskvällen protestera mot kvinnovåldet.

En 21-årig kvinna blev mördad under sin löparrunda. På söndagen hedrades hon av tusentals människor som protesterade mot kvinnovåldet.

Annons

Nätverket "Springande tjejer" arrangerade under söndagen löprundor över hela landet för att hedra den 21-åriga kvinna som i onsdags hittades död i ett löpspår i Upplands Väsby.

– Vi accepterar inte att man ska behöva vara rädd som tjej när man tränar, säger Ulrika Säfström Sunnerfelt, en av initiativtagarna, till Aftonbladet.

Inför söndagens löpmanifestation hade över 19 000 personer på Facebook tackat ja till att delta. Evenemanget, som döpts till "Spring med kärlek", gick ut på att springa en valfri sträcka för att hedra den mördade kvinnan.

Tre som valde att delta genom att springa en sträcka på Bolleberget i Bollnäs var Linda Westberg, Christina Hedin och Ida Mörtsell.

– Det är hemskt att man som tjej ska behöva vara rädd för att gå ut och springa. Det är inte okej att någon så ung mördas när hon är ute och springer, säger Ida Mörtsell.

– Kvinnovåldet är värt att uppmärksammas och vi gör det för att hedra den mördade kvinnan, säger Linda Westberg.

Mer läsning

Annons