Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuffaste eleverna har fått sina betyg

/
  • Visst var utbildningen tuff, men definitivt värd allt besvär. Nu flyttar Hanna Sundqvist till Skottland för att plugga i ytterligare fyra år, medan Mikael Modig siktar på att gå en modeutbildning i London.
  • IB-koordinator Ylva Tidén är mycket stolt över årets avgångselever som gick ut med det bästa snittet hittills på Torsbergsgymnasiet. Och då ska man komma ihåg att IB-eleverna i Bollnäs alltid legat över världsgenomsnittet.
  • Efter betygsutdelningen fick eleverna sjunga en sång om sig själva.

De lämnade Torsbergsgymnasiet i somras men det är inte förrän nu som de som gått ut IB-programmet får sina betyg.

I fredags var det dags. Då fick eleverna i en av världens tuffaste gymnasieutbildningar än gång mötas, äta tårta och ha roligt tillsammans.

Annons

Tio år har gått sedan Torsbergsgymnasiet i Bollnäs fick tillåtelse att starta IB-programmet, eller International Baccalaureate som utbildningen kallas världen över.

Då som nu sker undervisningen på engelska, det är bara på lektionerna i svenska man har rätt prata modersmål.

Världens tuffaste gymnasieutbildning, hävdar vissa.

- Eleverna läser sex ämnen varav tre är på högskolenivå. Det är en strikt styrning med deadline som måste hållas. Elevernas arbeten granskas och betygssätts av examinatorer som är bosatta i olika delar av välden. Så visst är det tufft, säger IB-koordinator Ylva Tidén.

Men de elever som söker programmet vet vad det handlar om. Årets avgångsklass presterade till och med den bästa snittpoängen hittills på Torsbergsgymnasiet. Och då ska man komma ihåg att IB-eleverna i Bollnäs alltid legat över världsgenomsnittet.

Frågar man eleverna, så medger de att utbildningen varit tuff, men definitivt värt allt slit de har lagt ner. Roligt har de också haft.

- Vansinnigt roligt till och med, säger Hanna Sundqvist som i dagarna flyttar till Skottland för att i fyra år plugga finanser på ett av landets universitet.

 

Mer läsning

Annons