Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trots rånet vill ägaren fortsätta driva jourlivs på Granberg

Efter rånet på Kims jourlivs var ägaren tveksam till att fortsätta. Två månader senare är det fortfarande tufft. Men ägaren vill ändå försöka driva butiken.

Annons

Det var i slutet av januari som två knivbeväpnade män kom in i Kims jourlivs på Granberg i Bollnäs. Den ena mannen tog tag i ägaren Kim Nguyens nacke och höll en kniv riktad mot hennes hals.

När de lämnade butiken hade de med sig kontanter och cigaretter.

Läs mer: Två män rånade butik under fredagskvällen i Granberg i Bollnäs

Drygt en vecka efter rånet berättade butikens ägare Kim Nguyen för Hela Hälsingland att det var ovisst om hon skulle fortsätta driva butiken eller inte.

Läs också: Efter rånet är Kim osäker på om hon kan fortsätta driva butiken

Nu har det gått två månader. Det är fortsatt tufft, men Kim Nguyen har ändå bestämt sig för att försöka. Än så länge orkar hon inte jobba hela dagar.

– Jag mår bra av att vara här och träffa allt folk, men blir fortfarande trött. I dag ska jag hålla öppet mellan elva och två, berättar hon.

Något som bidragit till hennes beslut är det stora stödet hon får från sina kunder.

– Många stödjer mig och säger att de inte vill att butiken ska försvinna, så jag ska försöka.

Och omtanken märks. Under den korta stund Hela Hälsingland är inne i butiken kommer en av kunderna in bara för att höra hur hon mår.

Tidigare i mars dömdes två män i 20-årsåldern av Hudiksvalls tingsrätt för rånet. Den ena till fängelse i ett och ett halvt år, den andra mannen döms mot sitt nekande till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan. Ännu en man i 20-årsåldern dömdes för medhjälp.

Läs mer: Butiksägaren blev knivhotad och rånad – nu döms tre män

Mer läsning

Annons