Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trollingcup i tre delar

/

I dag, lördag, går startskottet för trollingcupen Ljusnan Pike Race 2010 vid Backabron i Vallsta. Under tre tävlingsomgångar ska 40 lag tävla om vem som får längst meter gädda i Ljusnans vatten.

Annons

För andra året i rad arrangerar Emil Domanders trollingcupen Pike Race. I år arrangeras tävlingen vid tre olika tillfällen i lika många sjöar i Ljusnan.

- Intresset för att delta i tävlingen är stort. Efter knappt två veckor var det 40 lag anmälda, vilket är maxantal, säger Emil Domanders.

Starten går vid Backabron i Vallsta i dag, lördag. Där får trollinglagen testa fiskelyckan i Orsjön eller i Kyrksjön.

Max fyra fiskespön är tillåtna per lag och det är endast gädda som räknas till tävlingen. De tre längsta gäddorna i varje deltävling mäts och fotograferas, sen räknas resultaten från de två bästa deltävlingarna. Det lag som fått längst gädda mätt i meter, vinner Ljusnan Pike Race 2010. All fisk släpps tillbaka i vattnet.

Lördagen den 3 juli är det Varpen i Bollnäs som får stå värd för fisketävlingen. Sista tävlingen arrangeras i Marmen i Söderhamn lördagen 2 oktober.

- Marmen är krokodilernas sjö. 2007 fiskades det upp en gädda på 18 kilo där. Jag tror att den sjön kan bjuda på många trevliga fiskeminnen och skapa lite oordning i tävlingsresultatet, säger Emil Domanders.

Mer läsning

Annons