Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trivselfirma för äldre

/

Linda Maria Bergman trivs tillsammans med människor, gamla som unga.
Speciellt äldre – och hon vill att äldre ska kunna ha det fint hemma även när de själva inte orkar ta hand om allt.
Därför har Linda Maria startat firma, LMB Trivsel.

Annons

Initialerna i firmanamnet står så klart för Linda Maria Bergman och hennes firma är alldeles nyöppnad.

- Den första kunden har redan hört av sig, säger en glad Linda när vi ringer på dörren till det bergmanska huset på Sävsberg i Bollnäs. Där bor Linda med sambo och tre små barn.

Och därifrån ska hon sköta firman. Ännu så länge på egen hand, men på sikt räknar hon med att kunna anställa en eller flera personer.

- Målet är att kunna driva en egen hemtjänst, säger Linda.

Inom hemtjänsten, den kommunala, har hon ett mångårigt förflutet. Och det var i jobbet som undersköterska inom äldreomsorgen hon såg behovet.

Lindas erfarenhet är att äldre gärna vill att hemtjänsten ska ha tid med annat än att komma med matlådor och ta rätt på disken. Det behovet är hon nu redo att tillgodose så gott hon hinner och kan.

Även yngre, människor i karriären, är en målgrupp för LMB Trivsel.

Hemnära tjänster, står det i programförklaringen. Det betyder saker som att städa, laga mat, baka, putsa fönster och en massa annat. Utejobb, som att hålla fint i trädgården, ryggar hon heller inte för.

Första kunden, en dam i Söderhamn, ville ha hjälp med fönsterputsning och innan vi säger hej och lycka till har kund nummer två hört av sig. En herre på Gärdet i Bollnäs ringde och bokade Linda för diverse hushållsarbete.

Hushållsnära tjänster är numera avdragsgilla, vilket betyder att man som kund får tillbaka halva summan på skatten.

Den 1 juli blir det ännu lämpligare för kunden. Då betalar man halva summan till den firma man anlitat. Den andra halvan får företagaren själv se till att få in från Skatteverket.

 

Mer läsning

Annons