Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre unga män inför rätta

Under torsdagen inleddes en tre dagar lång rättegång som handlar om flera våldsbrott. Sammanlagt kommer tre unga män och en ung kvinna att sätta sig på de tilltalades bänk.

Annons

En 25-årig man erkände utan omsvep att han för ett och ett halvt år sedan slog en annan man i ansiktet på en restaurang i Bollnäs.

Men i nästa misshandelpunkt började han ändra sin berättelse från de tidigare polisförhören.

En man från Ljusdal blev misshandlad av flera män i mars i år.

Han tyckte att det var lite dålig feststämning på ungdomsdiscot på Tranan i Bollnäs och bestämde sig för att få fart på tillställningen.

Han gick fram till en 19-åring som stod och sms:ade och frågade varför han stod där och var så tråkig. Men 19-åringen uppskattade inte kommentaren och följde efter Ljusdalsbon in på toaletten. Det blev gruff och vakterna slängde ut alla inblandade.

Senare satt Ljusdalsbon på en hamburgerrestaurang när 19-åring kom dit med ett gäng unga män. När han vägrade följa med ut, slog dem honom i ansiktet.

25-åringen minns bara att han såg en kille blöda. Han har inte sett eller deltagit i något bråk. Men i polisförhör har han sagt att han bad Ljusdalsbon följa med ut och i övrigt beskrivit händelsen mycket likt Ljusdalsbons version.

Det fick åklagaren att undra om 25-åringen inte satt och ljög i rättssalen.

19-åringen förnekade också att han slagit Ljusdalsbon och har inte ens sett något bråk. Den tredje unge mannen, 21 år, sade i ena stunden att minns kvällen ifråga, men att inget särskilt hände. Lite senare sade han att blandat ihop olika händelser och inte minns så mycket om det inte hänt något speciellt.

Mer läsning

Annons