Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre skadades i Norrborn

/
  • Bilen från Järvsö slog runt vid den kraftiga krocken i Norrborn. Föraren klämdes fast i det intryckta fordonet och riksväg 83 fick stängas av helt under räddningsarbetet.
  • Bollnäskvinnans bil fick hela fronten intryckt. Kvinnan, som var ensam i sin bil, var inte kontaktbar direkt efter olyckan, men sent på söndagskvällen rapporterades det att hon är utom fara.

Tre personer skadades, varav en svårt, i en kraftig krock i Norrborn i Bollnäs på söndagsförmiddagen. Olyckan inträffade i korsningen mellan Tegelmästarvägen och riksväg 83, nära varuhuset Albert & Herbert.
Den hårt olycksbelastade korsningen byggdes nyligen om för att bli mer trafiksäker.

Annons

Exakt hur olyckan gått till är ännu inte färdigutrett. Men troligen har en av bilarna kört ut från Tegelmästarvägen utan att observera den andra bilen på riksvägen.

I den ena av bilarna, en Golf, färdades en yngre Bollnäskvinna. I den andra bilen, en nyare Toyota, fanns två personer från Järvsö.

Olyckan, som inträffade klockan 11.30, utlöste ett stort räddningspådrag från ambulans och räddningstjänst.

Föraren i Järvsöbilen, en 58-årig man, satt fastklämd i sin bil.

- Det var rörigt på olycksplatsen och enda chansen att genomföra räddningsarbetet var att stänga av riksvägen under drygt 40 minuter, säger länsvakthavande polisbefäl.

Vid den häftiga kollisionen slog Järvsöbilen runt och fick taket intryckt. Det bidrog till att det var svårt att få ut bilföraren, som klagade över smärtor i en axel. Räddningstjänsten fick klippa upp taket fordonet för att få loss honom.

Kvinnan från Bollnäs var inte kontaktbar direkt efter olyckan. Sent på söndagskvällen rapporterades det dock att hennes skador inte är allvarliga och att hon får lämna sjukhuset

Två av skadade fördes till Gävle sjukhus, medan den kvinna som var passagerare i Järvsöbilen klarade sig i stort sett utan skador. Även hon omhändertogs dock på sjukhus.

Några närmare uppgifter om tillståndet för den skadade mannen fanns inte på söndagskvällen.

Korsningen i Norrborn har under många år varit en av de mest olycksbelastade i Bollnäs kommun. Men trots att korsningen byggts om, fått refuger och särskilda fält för vänstersvängar, så kvarstår kritiken mot säkerhetsbristerna.

Företagare i området har länge velat se en cirkulationsplats i stället.

- En rondell skulle med automatik sänka farterna och därmed minska riskerna för svåra olyckor. Många kör alldeles för fort här i dag, säger en närboende.

 

 

 

 

Mer läsning

Annons