Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre personer slogs i Bollnäs centrum

Tre män slogs i Bollnäs centrum på tisdagseftermiddagen. En av dem sökte sig efter bråket till ett företags lokal och inväntade en polispatrull. Därefter skjutsades han till sjukhus.
De andra två greps och anhölls senare under dagen.

Annons

Polisen larmades till ett bråk vid korsningen Långgatan/Trädgårdsgatan i Bollnäs vid klockan 15.30 på tisdagen.

Enligt polisen ska det ha varit tre män inblandade, där två, 25 respektive 28 år gamla, slagit den tredje. Innan polisen anlände hade de två som ska ha slagit den tredje avvikit, medan den tredje mannen sökt sig till ett företag på Långgatan. Det visade sig också att mannen innan misshandeln blivit bestulen av de två männen.

Polispatrullen upprättade en anmälan om misshandel och grov stöld och skjutsade den slagne mannen till sjukhus för dokumentation av skador.

De två misstänkta gärningsmännen söktes av polisen utan resultat.

Vid 16.15 fick polisen ett samtal från socialtjänsten i Bollnäs. Det visade sig då att åtminstone en av de inblandade i misshandeln på Långgatan hade varit på socialtjänstens kontor tillsammans med en kvinna.

– De hade sedan lämnat lokalen och fått med sig två mobiltelefoner från handläggarens kontor, säger Sven-Erik Hammar, vakthavande befäl vid polisen i Gävleborg.

De två männen och den 28-åriga kvinnan dök sedan upp i grannkommunen, ganska exakt en timme senare. Klockan 17.12 fick polisen in en anmälan om stöld från en torghandlare i Söderhamn.

– De ska då ha börjat jiddra med torghandlaren och mitt i allt så försvann det ett par byxor, säger Sven-Erik Hammar.

Den 25-årige mannen ska ha försökt byta byxorna, som han stulit, men torghandlaren tog tillbaka dem och larmade polisen.

Polisen tipsades sedan om att trion befann sig på en stadsbuss och de misstänkta kunde gripas. Vid gripandet hade den 28-åriga kvinnan på sig en av de stulna mobiltelefonerna, en yxa samt en batong. Hon är nu misstänkt för stöld samt brott mot knivlagen. Den andra mobiltelefonen har polisen inte anträffat.

Den 25-årige mannen misstänks för snatteri i samband med byxstölden i Söderhamn och han och hans 28-årige manlige vän är misstänkta för grov stöld samt misshandel vid händelsen på Långgatan i Bollnäs.

Efter förhör beslutade åklagare att männen skulle anhållas. Kvinnan frigavs, men är fortsatt misstänkt för brott. Samtliga är hemmahörande i Bollnäs kommun.

Enligt förundersökningsledare Micael Dahlberg är det troligt att männen kommer att vara fortsatt frihetsberövade:

– De är fortsatt anhållna och som läget ser ut just nu så anser jag att de ska begäras häktade.

Mer läsning

Annons