Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Translink köper serviceföretag

/
  • Roger Hjert, vd för Translink, Kilafors, känner tillförsikt för framtiden även om det är fotsatt tuffa tider.

Translink AB har köpt upp Sydhamnens Trailer Service AB, STS. Det är Sverige enda fristående kedja för reparation, underhåll och service av trailer, släp, dolly och växelflak. Företaget har cirka 90 medarbetare och 12 serviceställen i Sverige och bolaget omsatte i fjol cirka 100 miljoner kronor.

Annons

I Translinkgruppen ingår, förutom Kilaforsanläggningen, tillverknings- och serviceföretagen Ory AB i Örebro och MTS i Mjölby.

STS har sitt säte i Helsingborg och företaget har serviceverkstäder i Skåne, Göteborg och längs E4 från Jönköping upp till Stockholm. Dessutom finns en fullt utrustad servicebil placerad i Gävle.

- Med det här förvärvet kan vi väva ihop vårt servicenät. Och svara upp mot det behöv av nära och personlig service som många av våra kunder i södra Sverige efterlyser, framhåller Roger Hjert, vd för Translink i Kilafors..

Roger Hjert känner tillförsikt inför framtiden. Även om det är fortsatt tuffa tider.

Roger Hjert räknar också med att förvärvet av STS kan innebära att Translink höjer sin konkurrenskraft i södra Sverige i och med att man nu kan erbjuda fler servicemöjligheter.

STS kommer även i fortsättningen att ledas från Helsingborg. Och Torsten Billing, ägare av STS är mycket nöjd med överenskommelsen med Translink.

- De strävar verkligen efter att utveckla svensk släpvagnsindustri i kombination med att göra livet bättre för de svenska åkarna. Vi tror också att STS kan växa och utvecklas då Translink vet att det är av största vikt att behålla varje varumärkes värde och dess personliga relationer, säger Torsten Billing.

Mer läsning

Annons