Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tosca på Orhallas scen

Tosca är världens kanske mest kända opera. I sommar kommer Tosca till Orhalla och avslutar, lördagen den 7 augusti, säsongens konsertdagar.

Annons

- En ganska vild chansning, kanske, säger Kajsa Lönn. Vi får se hur det faller ut.

Tosca komponerades av italienaren Giacomo Puccini i slutet av 1800-talet och hade Sverigepremiär 1904.

Tosca ersätter Sylvia Vrethammar, som sålde alldeles för dåligt. Biljetterna till operaföreställningen släpptes i måndags. Hittills har 50-talet biljetter sålts.

Brolle (torsdag 5 augusti) säljer bäst. I nuläget är cirka 500 biljetter sålda. På Orhalla finns 1 400 numrerade sittplatser. Arrangörsparet Kajsa och Tomas Lönn behöver - totalt till de fyra dagarna -sälja uppemot 2 500 biljetter för att ekonomin ska vara i hamn.

Den här föreställningen av Tosca är producerad av Dag Ridderstedt vid Svenska operan i Norrköping och ges där vid nio tillfällen innan det är dags för Orhalla.

- Jag har sett Tosca vid sex tillfällen. Jag är en operamänniska. Jag tycker inte om all opera men Tosca älskar jag verkligen. Vi ska förstås ner till Norrköping och se en föreställning.

Kajsa Lönn gissar att operaälskarna i Bollnäs kommun inte räcker för att fylla föreställningen.

Men hon tror att folk kommer att resa ganska långväga ifrån för att se Tosca spelas på en scenflotte en augustikväll i Hälsingland.

Mer läsning

Annons