Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Torgdialoger på olika sätt

Centerpartiet i kommunen går nu ut med en enkät om Brotorgets framtid till alla medlemmar.

Moderaterna planerar däremot ingen organiserad dialog i frågan.

Annons

Innan kommunfullmäktige beslutar om Brotorgets framtid den 22 februari, ska de politiska partierna hämta in synpunkter från medborgarna. Det beslutade fullmäktige i december, när det blev återremiss i ärendet.

Hittills har Folkpartiet haft telefonväkteri och Socialdemokraterna har hållit öppet för besök och telefonsamtal på sin expedition – och har dessutom en omröstning på hemsidan.

Centern – som styr kommunen tillsammans med Socialdemokraterna – har nu bestämt sig för att gå ut med en enkät till sina drygt 400 medlemmar.

- De är i alla åldrar och utgör ett bra tvärsnitt av befolkningen, säger kommunalrådet Evy Degerman. Det är viktigt vad våra medlemmar tycker, men naturligtvis väger vi också in synpunkter från folk på gatan och från besök och telefonsamtal.

Det största oppositionspartiet, Moderaterna, (med sex av de 49 platserna i fullmäktige) tänker inte ordna någon speciell medborgardialog om Brotorget.

- Folk vet vilka vi är och det är bara att höra av sig med synpunkter, säger oppositionsrådet Ingvar Persson. Vi för ju en ständig dialog med folk om allt.

Mer läsning

Annons