Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Tönsen-projekt påverkas inte"

Projektet i Tönsen utanför Kilafors påverkas inte av att börsintroduktionen för vindkraftbolaget O2 drogs tillbaka på måndagen.

Det säger Staffan Niklasson, som är tekniskt ansvarig i bolaget.

Annons

Styrelsen för O2 Vind AB drog tillbaka den planerade börsnoteringen, eftersom intresset från nya investerare inte var tillräckligt stort.

O2 (tidigare Vindkompaniet) har ett av sina "projekt under utveckling" i Tönsen, sydväst om Kilafors i sydligaste delen av Bollnäs kommun. Där har bolaget sökt tillstånd för maximalt 55 vindkraftverk, men väntar fortfarande på ett beslut från länsstyrelsen i Gävle.

- Projektet i Tönsen påverkas inte alls av att börsnoteringen dragits tillbaka, säger Staffan Niklasson som är tekniskt ansvarig inom O2. Projektutveckling och försäljning är en helt egen verksamhet och vi har pengar till det.

Planeringen av vindkraftparken i Tönsen har pågått i flera år. Nu väntar bolaget på att länsstyrelsen ska kungöra deras ansökan om tillstånd.

- En kungörelse är ett klartecken på att vår ansökan är komplett, säger Staffan Niklasson. Vi har gjort de kompletteringar som länsstyrelsen har begärt, men väntar på besked om att de är nöjda med dem.

När ansökan från O2 har kungjorts, ska alla berörda få en chans att tycka till om ansökan innan länsstyrelsen fattar sitt beslut.

Mer läsning

Annons