Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjuvarna plockade nya hjulen

/

Tolv däck till ett värde av cirka 70 000 kronor stals från tre helt nya Volvobilar i helgen.

– Det är bedrövligt, säger Bo Lahenkorva, säljledare på Bilbolaget i Bollnäs.

Annons

Exakt hur tjuven eller tjuvarna tog sig in på Bilbolagets inhägnade område vid Hantverkargatan i Bollnäs är oklart. Men att tjuvar varit på besök stod klart när personalen kom till jobbet efter helgen. Då stod tre nya Volvobilar, en V70 och två V50, uppställda på lastpallar - utan hjul.

– Hjulen som sådana kostar 65 000 till 70 000 kronor. Sedan blir bilarna lite förstörda i plastdetaljer också, säger Bo Lahenkorva på Bilbolaget.

Plastdetaljerna går dock att byta och nya hjul är beställda åt bilarna. Men det känns ändå bedrövligt, säger Bo Lahenkorva, och det är första gången Bilbolaget drabbas av något liknande.

– Man blir bara ledsen och förbannad. Hela dagen i går gick åt för mig att hålla på med det här, man förstår att det är ett beställningsjobb. Någon som ska ha till en krockad eller importerad bil, säger han.

Polisen har varit på platsen och gjort en undersökning, de har också tagit med sig föremål från bilfirman. Det för att se om det går att säkra några spår.

Bo Lahenkorva uttrycker däremot inte några stora förhoppningar om att återse stöldgodset och nu jobbar företaget med att förhindra en upprepning.

– Vi har vidtagit åtgärder för att göra det väldigt svårt i fortsättningen men exakt vilka vill jag inte tala om, säger han.

Mer läsning

Annons