Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjuvar släpade 200-kilos kassaskåp

Tjuvarna som bröt sig in i Kajsas kök & café rörde inte alkoholflaskorna i baren. Istället gick de direkt till kassaskåpet, släpade det tio meter och bröt upp det. Restaurangen har förlorat mer än 100 000 kronor i förstörd utrustning och stulna kontanter.

Annons

Det var köksmästare Patrik Heråu som upptäckte inbrottet i restaurangen i Kulturkvarteret vid klockan halv sju på måndagsmorgonen. Två dörrar in till restaurangen hade brutits upp och det 200 kilo tunga kassaskåpet hade släpats ut ur kontoret och in i köket.
- Vi fick stänga i dag för att vänta på en tekniker från Söderhamn som skulle säkra spår, berättar Per Alm som äger restaurangen tillsammans med sin fru Anna-Karin Alm.
Kassaskåpet har lagts ned och sannolikt har två verktyg använts samtidigt för att bryta upp luckan. Per Alm berättar att tjuvarna även har sökt igenom vanliga skåp, men förutom kontanter ur kassaskåpet har endast en bärbar dator stulits. Den bland tjuvar vanligtvis så populära alkoholen har dessa tjuvar lämnat.
- Det känns som de gick direkt på kassaskåpet, säger Per Alm.

Troligtvis har tjuvarna varit i restaurangen, rekat och planerat inbrottet. Men det är inget som personalen i restaurangen har lagt märke till.
Tjuvarna har försökt dölja sina spår på kassaskåpet genom att bland annat tömma en pulverbrandsläckare över det. Trots tjuvarnas försök har polisen säkrat flera spår i restaurangen.

För restaurangägarna och de anställda handlade måndagen i första hand om att städa och förbereda för att öppna igen under tisdagen.
- Vi har inte råd att ha stängt fler dagar. Men det är inte trevligt. Dels förlorade vi en hel del kontanter i kassaskåpet och så förlorade vi en hel dags försäljning, säger Per Alm.
Det totala värdet för det förstörda kassaskåpet, datorn och de stulna kontanterna överstiger 100 000 kronor. Exakt när stölden skedde är ännu oklart. Restaurangen var stängd och obemannad under hela söndagen. Polisen har ännu ingen misstänkt för brottet.

Mer läsning

Annons