Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillsynen på skolor avslutad

Förra året gjorde Skolinspektionen en stor tillsyn på skolorna i Bollnäs kommun. Många brister upptäcktes. Nu anser Skolinspektionen att flertalet skolorna vidtagit tillräckliga åtgärder och avslutar tillsynen.

Annons

Inspektionerna på kommunens olika skolor, förskolor och fritidshem gjordes i oktober och november 2014. Under den upptäckte Skolinspektionen brister på ett flertal skolor – så väl i kommunal som privat regi. Skolorna fick då krav på sig att redovisa åtgärder om hur de skulle komma till rätta med bristerna. Nu har Skolinspektionen också gjort uppföljningsbesök på flera av skolorna för att se hur det arbetet gått.

Arbråskolan, Kilbergsskolan, Nyhamre skola och Rengsjö skola är tre av de kritiserade skolorna. Här har kritiken bland annat gällt särskilt stöd, bedömning och betygsättning. Friskolan Lust & Lära har också fått kritik, här har det bland annat gällt personalens kompetens, särskilt stöd och plan mot kränkande behandling. Skolinspektionen anser att tillräckliga åtgärder vidtagits.

Läs mer: Personlig utveckling bort på schemat

En annan kritiserad friskola är Naturlära i Hälsingland där det också funnits brister i personalens kompetens. Hos den kommunala fritidsverksamheten och förskoleverksamheten kritiserade Skolinspektionen bland annat gruppsammansättningen samt utveckling och lärande.

Läs mer: Förskolan granskas under lupp

På Kilafors skola och Granbergsskolan är tillsynen ännu inte avslutad.

Läs också: De ansvariga gör inte tillräckligt

Extrem resultatskillnad mellan skolor

Mer läsning

Annons