Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Till rätten för sparkar i ansikte

En man sa till sin 23-årige släkting att denne är för smart för att ta droger. Några timmar senare misshandlades mannen av sin släkting. Det hävdar åklagaren som nu åtalar 23-åringen.

Annons

De båda männen möttes på en nattklubb i slutet av mars och 23-åringen uppmanades av sin välmenande släkting att inte använda narkotika. Några timmar senare, vid stängningsdags, misshandlades släktingen. Både han själv och två vittnen har berättat att han stod och pratade med 23-åringen innan han slogs till marken. Vittnena har i polisförhör sagt att 23-åringen först slog sin släkting i ansiktet, och sedan efter mannen fallit till marken, sparkade honom i huvudet.

Polisen greps 23-åringen bara någon minut efter händelsen. Han sprang då och befann sig ett kvarter ifrån platsen där misshandeln skedde.

I polisförhör direkt efter gripandet nekade 23-åringen till misshandeln och sa till polisen att han tog varje chans till att springa, för att hålla sig i form – även sena helgnätter iförd jeans och jacka. I senare har han sagt att han var kraftigt berusad och inte minns något av natten.

23-åringen åtalas nu för misshandel och för ringa narkotikabrott. Det senare för att han brukat cannabis i januari. Han kommer att ställas inför tingsrätten framöver.

Mer läsning

Annons