Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tidig julklapp till Nattvandrarna

/
  • Fin julklapp. P.O Moberg, övermästare i Ohnbacken, Yngve Allard, övermästare i Balder, Kerstin Sjöberg, övermästare i Baldersbrå överlämnade 20 000 kronor till föreningen Nattvandrarna. Det var Tomas Brånedal och Margareta Sundström som tog emot checken.

Nattvandrarna i Bollnäs har fått en tidig julklapp. Det är Odd Fellow-logerna i Bollnäs som valt att skänka föreningen 20 000 kronor.

Annons

- Det här är toppen för vår förening, det tryggar framtiden ett tag framöver. Vi är så glada och tacksamma, säger Tomas Brånedal, kassör i Nattvandrarna.

Odd Fellows övermästare Yngve Allard från Balder, Kerstin Sjöberg från Baldersbrå och P.O Moberg från Ohnbacken besökte Nattvandrarnas lokaler på måndagen för att överlämna en penninggåva. Det blev ett möte med fokus på drogsituationen i Bollnäs.

- Det har hänt mycket på stan som är alkohol- och drogrelaterat och vi vill hjälpa till att stävja utvecklingen. Vi ser gärna att det är fler vuxna på stan och det känns väldigt rätt att skänka pengar till Nattvandrarna, säger P.O Moberg.

Nattvandrarna bygger på ideellt arbete där frivilliga ställer upp att vandra under kvällar då det är mycket ungdomar på stan, till exempel ungdomsdisko, bandy eller vid skolavslutningar.

- Kanske någon av oss inom Odd Fellow kan vara intresserad att gästvandra någon kväll, föreslår Yngve Allard och Kerstin Sjöberg.

I fredags i samband med luciadiskot på Tranan höll föreningen öppet hus för att visa intresserade att de finns. Det blev en lyckad kväll med tio extra nattvandrare och även föreningen Vi mot Droger och Tjejjouren slog följe.

- Det blev en lugn fredag och det var lyckat att ha öppet hus. Vår verksamhet bygger på frivillighet och att vuxna vill vandra med oss, säger Margareta Sundqvist.

- Ja, nu känns det väldigt bra. Både med att få pengar och att fler har fått upp ögonen för oss, säger Tomas Brånedal.

Mer läsning

Annons