Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Thomas Laux överens med kommunen

/
  • Thomas Laux har kommit överens med Bollnäs kommun om att flytta ut från lokstallarna under våren. Han flyttar sin verksamhet till Säversta där han förvärvat en fastighet.

Thomas Laux som driver företaget hälsinge Hus & Hem har träffat en överenskommelse med kommunen om att flytta ut ur nuvarande lokaler. Kommunen ersätter Thomas Laux med 500 000 kronor och han har fram till den sista maj på sig att flytta. Thomas Laux kommer att flytta sin verksamhet till Säversta där han förvärvat en egen fastighet.

Annons

Sedan 1 september 2006 har Thomas Laux hyrt lokaler i lokstallarna. Kontraktet löpte på tre år till och med 31 augusti i år. En uppsägning skulle ske skriftligen minst nio månader i förväg annars förlängdes kontraktet i ytterligare tre år.

Den 3 juli fick Thomas Laux en skriftlig uppsägning från Förvaltnings AB Bollbro, med avflyttning 31 december.

Bollnäs kommun övertog området från och med 1 oktober.

Thomas Laux vände sig Hyresnämnden i Sundsvall och motsatte sig uppsägningen. Och han krävde två miljoner kronor av kommunen för att flytta tidigare än kontraktstidens utgång.

På tisdagen kom Thomas Laux överens med kommunens fastighetsgrupp och har återkallat sinansökan hos Hyresnämnden.

Kommunen ersätter Thomas Laux med 500 000 kronor för gjorda investeringar, hyreskostnader januari-maj 2010 och för anpassningskostnader för samma verksamhet i ny lokal.

Kommunen kommer också att hjälpa till med transporter av tunga maskiner vid avflyttningen.

- Jag hade hoppats på högre ersättning med tanke på vad kommunen betalde för Bells. Men nu är det som det är och det är ok, förklarar Thomas Laux.

Thomas Laux kommer i vår att flytta sin verksamhet till Säversta industriområde där han förvärvat en egen fastighet.

Mer läsning

Annons