Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Teaterprofil sparkas

/
  • Jon Anderzon tvingas sluta som ledare för Karamellteatern. Nu ska Bollnäs kommun undersöka om Jon Anderzons rapporterade arbetstimmar för sitt arbete med teatergruppen är korrekta.

Skådespelaren och regissören Jon Anderzon sparkas som konstnärlig ledare för Karamellteatern. Han är för dyr, anser Bollnäs kommun. Beskedet lämnades i fredags av Erika Lindqvist, enhetschef för dagligverksamheten i Bollnäs.

Annons

- Jag är chockad, bestört, förbannad och besviken - allt på en gång, säger Jon Anderzon, som fick beskedet vid ett personligt samtal med enhetschefen.

- Teatern kan inte vara så bra som Jon vill. Pengarna räcker inte, säger Erika Lindqvist.

- Dessutom har Jons lönekostnader dragit iväg de senaste månaderna, jag håller på att titta på det nu, säger Erika Lindqvist, som tillträdde som chef i oktober.

Har du pratat med Jon Anderzon om att hans lönekostnader "dragit iväg"?

- Nej. Däremot hade vi ett prat runt årsskiftet om att vi inte kunde gå honom till mötes då han ville ha en koreograf. Det blev för dyrt.

Så du vet idag inte vad kostnadsökningen beror på?

- Nej.

Jon Anderzon har arbetat med Karamellteatern inom ABF, i studiecirkelform och det är till ABF han rapporterat sina arbetade timmar - de timmar som Bollnäs kommun nu ska titta närmare på.

- ABF har varit Jons arbetsgivare, säger Erika Lindqvist. Jag har inte arbetsgivarkontraktet.

Kontraktet säger att Jon Anderzon "får" lägga åtta timmar - en arbetsdag - i veckan på att jobba med Karamellteatern. Men nu har, enligt kommunen, Jon Anderzons arbetsrapporterade timmar blivit alldeles för många.

- Jag ser hans timredovisningar, säger Ronald Lucchesi på ABF. Jag har inga invändningar. Jag hittar ingenting "konstigt" som jag vill ifrågasätta.

- Jag har inte satt upp en enda timme som jag inte har täckning för.

Mer läsning

Annons