Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tandläkarhuset i Bollnäs har bytt ägare

/
  • Reza Delavari har köpt Tandläkarhuset av Björn Öman.
  • Sköterskorna Marianne Engberg och Katarina Lif Jonsson jobbar kvar på Tandläkarhuset även efter ägarbytet. Björn Öman jobbar kvar som konsult när Reza Delavari tar över driften.

Tandläkarhuset i Bollnäs har bytt ägare efter 22 år. Björn och Karin Öman har sålt praktiken till Reza Delavari, tandläkare från Härnösand.

Annons

Sedan ett par års tid har Tandläkarhuset varit ute till försäljning, bland annat via annons i Tandläkartidningen. Intressenter har inte saknats, men enligt Björn Öman så har inte rätt köpare dykt upp förrän nu.

1 januari tog Reza Delavari över driften av Tandläkarhuset, efter att ha jobbat in sig under hösten och vintern. Reza Delavari arbetade tidigare på Folktandvården i Härnösand, men sedan oktober bor han och frun i Bollnäs.

Läs också: Tandläkarmottagning till salu

– Jag såg annonsen i Tandläkartidningen i juni och blev intresserad. Det känns bra att ta över och jag tror att jag kan sköta kliniken på ett bra sätt. Dessutom har jag Björn som kan hjälpa mig, så jag är jättenöjd.

Björn Öman kommer att arbeta kvar på Tandläkarhuset åtminstone året ut. Två dagar i veckan kommer han att finnas på plats. Att trappa ner känns helt rätt tycker han.

– Vi är 67 år både jag och Karin och vi har gjort rätt för oss tycker vi. Vi har haft en mjuk övergång och hittat en ny tandläkare. Flera andra har varit intresserade, men det blev Reza till slut och det är vi jättenöjda med, säger Björn Öman som tillsammans med Karin har drivit Tandläkarhuset i Bollnäs sedan 1993.

Läs också: Fler vuxna skaffar tandställning

Tandläkarhusets sköterskor – Katarina Lif Jonsson och Marianne Engberg ‧– blir kvar och även i övrigt kommer patienterna att känna igen sig, lovar den nye ägaren:

– Jag hoppas kunna driva praktiken vidare ungefär på det sätt som Björn har gjort. Först och främst är det jätteviktigt för mig att alla patienter blir nöjda med sin nya tandläkare, säger Reza Delavari och ler.

Läs också: Läkare och tandläkare från Mellanöstern ska rädda liv och hälsa i länet

Reza har också en praktik i Sandviken, men det är i Bollnäs han kommer att tillbringa större delen av sin arbetstid.

– Kundunderlaget är mycket större i Bollnäs, så jag kommer att finnas här till 90 procent.

På sikt hoppas han kunna anställa mer personal.

– En ny tandläkare kan bli aktuellt, och eventuellt kan det även behövas fler sköterskor.

Den nyvunna fritiden blir inga problem att fylla med sysselsättning för järnvägsentusiasten Björn Öman. Vid fritidshuset i Simeå ligger ett hobbyprojekt modell större – i form av en parkjärnväg med eldrivna vagnar – och bara väntar på att byggas ut.

– Jag kommer att lägga mer räls i sommar, absolut. Och att skriva en bok om Sveriges kortaste järnväg – i Stocksund, där jag bodde en gång – finns också i tankarna.

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner vår nya app här:

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning