Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Talangtävlingen öppnardörrar för Steves tenor

/
  • Finalen i TV4:s Talang satte fart på karriären för Steve Thoresons mäktiga tenor.

Steve Thoreson kom "bara" tvåa i finalen av TV4:s Talang, men hans medverkan i programmet har redan börjat ge resultat. På lördag framträder han under säsongspremiären vid Dalhalla.

Annons

Ulf Wadenbrandt dirigerar lördagens konsert, First night att the Proms, i det gamla kalkbrottet Dalhalla utanför Rättvik. Han var en av dem som trollbands av den skönsjungande tenoren från Arbrå.

- Jag hörde honom på Talang och han var magiskt bra, säger Ulf Wadenbrandt. Jag tog kontakt med Steve och bjöd in honom till Dalhalla där han kommer att göra några nummer nu på lördag.

Dalhalla, med sin unika akustik och kapacitet för 4 000 åhörare, rankas som en av världens bästa utomhusarenor för musikevenemang och här kommer Steve Thoresons tenorröst till sin fulla rätt.

- Dalhalla är verkligen en speciell plats att få sjunga på, säger Steve själv.

Det här är det första uppträdandet för Steve efter Talangtävlingen och en direkt konsekvens av succén.

- Det är som jurymedlemmarna sa efter finalen, konstaterar Steve. "Den här kvällen kommer att innebära starten på en ny karriär för dig."

Förutom Dalhalla har Steve flera andra engagemang på gång, bland annat ett i närheten av Bollnäs runt midsommar.

- Så länge det inte är hundraprocentigt klart vill jag inte berätta mer, säger han.

Förutom Steve Thoreson kommer även en annan artist med anknytning till södra Hälsingland att uppträda vid lördagens konsert på Dalhalla. Alftabördiga Nina Söderquist kommer tillsammans med Peter Johansson och Symphonified Symphony Orchestra, under ledning av Ulf Wadenbrandt, att bjuda på en gränsöverskridande blandning av musikalhits och svenska sommarhits.

Mer läsning

Annons