Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Swing it magistern, swing it!

/

Hela Bollnäs levde upp när de kommunala gymnasieskolorna Torsbergsgymnasiet och Nytorp visade upp sig i stadens centrum under fredagen. Längs Stationsgatan stod elever och marknadsförde sina program ända från Wilhelminapassagen till Brotorget.

Annons

- Vi gör det här både för att visa allmänheten vilken bredd och det utbud vi faktiskt har inom den kommunala gymnasieskolan i Bollnäs, säger Ingela Linzie som hade huvudansvaret för dagen.

- Men självklart handlar det också om att marknadsföra sig för blivande elever, fortsatte hon. Vi har speciellt bjudit in alla åttondeklassare i kommunen.

Och under dagen bjöds det på både dans och showuppvisningar av elever från estetiska programmet. Elever från hotell- och restaurangprogrammet bjöd på smakbitar och sålde också av sina produkter. Hela vägen längs Stationsgatan visade de olika programmen upp sina specialiteter ända bort till Nytorps naturbruksprogram som ställt ut både traktorer och medhavda djur på Brotorget.

Det bjöds på kaffe och andra godbitar samtidigt som intresserade kunde fråga eleverna om just deras program eller plocka på sig broschyrer med information. Ett stånd som verkligen lyste upp arrangemanget med glada färger var IVIK (IV-programmets introduktionskurs). Det är en utbildning med elever som kommit till Sverige från 16 olika länder och deras färgglada kläder och flaggor lockade många besökare att stanna till.

En av de som flanerade bland alla elever under fredagen var barn- och utbildningsnämndens ordförande Jan Lahenkorva.

- Det här visar verkligen vad oerhört mycket skolan har att erbjuda som man inte tänker på, menade han.

Mer läsning

Annons