Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succé för nya torsdagsträffar

/

I veckan hade Röda Korset i Arbrå nypremiär för sina torsdagsträffar och det blev i stort sett fullsatt.
- Jätteroligt, säger Berit Grip, Röda Korset i Arbrå. Det kom mycket folk och alla verkade trivas.

Annons

Röda korsets Träffpunkt i Arbrå har funnits i gamla postens lokaler i ett år och second handförsäljningen går riktigt bra.

- Om man jämför med våra tidigare lokaler så är det jättebra här, konstaterar Majvor Lind. Det är redan mycket folk som kommer in och handlar.

För drygt ett år sedan fanns det en hel del grus i maskineriet i Arbrås Röda Korskrets. Bytet av lokaler från Forum till gamla folktandvården skapade turbulens och lokalerna var inte alls lämpade för Röda Korsets verksamhet.

Lokalerna sades upp och det fattades både pengar och frivilliga. Ett krismöte anordnades för att undvika nedläggning och det bestämdes att man skulle byta till gamla postens lokaler, samt starta upp en second handverksamhet. Något som alltså har visat sig bli riktigt lyckat.

- I våra förra lokaler var det många som slutade komma bara för att de inte gillade lokalerna, säger Berit Grip.

- Vi vill också förtydliga att de pengar som samlas in här i Arbrå stannar i vår egen Arbråverksamhet, säger Majvor Lind och anspelar på den kritik mot nationella Röda Korset som funnits under våren.

Men nu har ekonomi- och lokalfrågor löst sig. Det enda som saknas är ideella krafter.

- Vi behöver fortfarande mer folk som är beredda att hjälpa till, säger Berit Grip.

Torsdagsträffarna är öppna för alla och Röda Korset bjuder på kaffe och bröd, samt lite trevlig samvaro. Nästa träff blir den 10 juni.

Mer läsning

Annons