Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succé för familjedag i ridhuset

/

Petra Nielsen och Lina Hedlund var ena riktiga hejare, Jerker Andersson likaså.

Och mot alla odds lyckades Ville Altonen hålla sig kvar på hästryggen. Fast färgerna på tävlingsdressen, vita byxor och ceriserosa upptill, var väl ingen höjdare. Ville passar bättre i orange och blått.

Annons

Om det var kändishoppningen som lockade massorna till ridhuset när Bollnäs ridsällskap på söndagen bjöd in till en familjedag vet vi inte, men mycket folk var det.

- Så här många har det nog aldrig varit här tidigare, sa någon på läktaren och det är även ridsällskapets Fia Höglund inne på.

- Nästan 400 personer löste entré och det känns alldeles fantastisk.

Tre lag om vardera sex personer deltog i hopptävlingen. I kändislaget ingick bland andra skådespelerskan Petra Nielsen och musikalartisten Jakob Stadell och båda visade att de varit med förr.

Men de räckte inte mot Hannakören, som med Henrik och Ulrika Skarp, Erik Persson, Helena Bylund, Mikaela Styf och Evelina Berglund vann det hela.

Bollnäsprofilerna, eller Bollnässtofilerna, som de själva kallade sig, kom trea.

Per Persson, han i Perssons Pack, delade ut stilpoäng till de tävlande och Annika Hägglund skötte mikrofonen.

Uppvisning av ridskolans hästar, discodressyr, dansuppvisning och ansiktsmålning var andra inslag på familjedagen. På kvällen drog man vidare till Scandic och hästrock till tonerna av Collinis.

Mer läsning

Annons