Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Styrde bilen med knäna

Den silverfärgade bilen kördes vingligt och färden slutade i diket. Den unge mannen som körde bilen berättade efteråt att han tagit droger och styrt bilen med knäna. Nu åtalas han för flera brott.

Annons

En morgon i februari ringde en bilist på riksväg 83 till polisen om att en silverfärgad bil kördes vingligt. Den silverfärgade bilen körde över mittlinjen flera gånger och skar ned utanför vägrenen så att snön sprutade.

Men innan polisen hann få stopp på den farliga färden körde föraren i den silverfärgade bilen över det mötande körfältet och ned i ett dike i höjd med Lottefors.

Läs också: Likande olycka i samma ort – Tittade ned och kolliderade med lastbil

När polisen kom på plats berättade den 24-årige bilföraren att han hade styrt bilen med knäna och samtidigt skickat meddelande med sin telefon.

Kammaråklagare Micael Dahlberg åtalar nu 24-åringen för vårdslöshet i trafik, rattfylleri och narkotikabrott eftersom mannen vid händelsen hade tagit både narkotikaklassad medicin och rökt cannabis.

Läs också: Ungdomar i Hälsingland byter spice mot cannabis

Mannen har erkänt rattfylleri och narkotikabrott. Men han nekar till vårdslöshet i trafik. I ett förhör efter olyckan sa mannen att han brukar styra bilen med knäna och att det brukar gå bra. Att han hamnade i diket den aktuella morgonen berodde enligt mannen på att det var en knöl på bilens ratt.

Mer läsning

Annons