Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stugförsäljningen ökar i tempo

/

Fritidshusen i Bollnäs är bland de billigaste i länet. I Söderhamn, Gävle och Sandviken är fritidshusen dubbelt så dyra. Efter en trög vår har försäljningen tagit fart igen.

Annons

I våras låg snön kvar lite längre än föregående år och marknaden för fritidshus kom igång senare än vad den brukar. I vanliga fall tar stugförsäljningen fart redan i maj men i år behövdes mer tid för att torka upp markerna runt fritidshusen.

– Det är väldigt intensivt just nu. Det som brukar hända i maj händer nu istället, säger Anna-Lena Hansérs, fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Bollnäs.

Det senaste året har fritidshusen i Bollnäs kommun i genomsnitt kostat 7501 kronor per kvadratmeter enligt Mäklarstatistik.

Det är nästan samma pris per kvadratmeter som för villorna, vilka ligger ett par 100 kronor lägre och en tredjedel dyrare än bostadsrätterna.

Genomsnittsstugan i Bollnäs kommun har under senaste året kostat cirka en halv miljon kronor. De fritidshus som har sjötomt kan gå för runt miljonen. Och det är dem som köparna helst vill ha.

– Vi ser hur sjönära fritidshus och villor blir dyrare för varje år som går.

Under tisdagen fanns 23 fritidshus till försäljning i Bollnäs kommun, enligt Hemnet. I Ovanåkers kommun var antalet 36.

Mer läsning

Annons