Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Studentlycka på Höghammar

/
 • - För vi har tagit studenten, för vi har tagit studenten, sjöng Angelica Brand, Angelica Andersson, Emelie Strömberg och Josefina Dahlström.
 • För vi har tagit studenten, för vi har tagit studenten, sjöng Angelica Brand, Angelica Andersson, Emelie Ström och Josefine Dahlström.
 • Förutom betyg fick eleverna varsin blomma och ett balfotografi. I år tog rekordmånga 72 stycken studenten vid Höghammarsskolan i Bollnäs. Eleverna kommer från hela landet.
 • Mattias Graaf fick Bildas musikstipendium för sin otröttliga vilja.
 • Gymnasietiden är förbi, nu ska Charlie Hedberg jobba på Björkmans möbler.
 • Studentskål!!
 • Alla nära och kära ville föreviga studenterna med kameror.
 • Efter fyra års studier kom äntligen studentdagen.
 • Fyra års studier är avklarade och Mathias Hallberg från Söderhamn var lycklig.
 • Emilie Strömgren, Iggesund: I sommar ska jag till Norge på semester. Där har jag släkt. Annars ska jag vara hemma med min pojkvän.
 • Charlie Hedberg, Bollnäs: I sommar ska jag jobba på Björkmans och sälja möbler. Tidigare har jag haft pryo där. När jag är ledig ska jag vara med kompisar och bada, åka moppe, och vandra.
 • Markus Walther, Hudiksvall: I sommar ska jag jobba på Schaktbolaget i Hudik, min pappa jobbar också där. Annars ska jag vara med flickvännen, hålla på med bilar och ta det lungt.
 • John Wågegård, Hallen: I sommar ska jag jobba för HSB Mitt. Då ska jag klippa gräs och rensa rabatter. Kanske att jag ska hälsa på i Bollnäs när jag är ledig, jag bor i Jämtland.
 • Sofia Falkborg, Värmdö: I sommar ska jag bada och åka på kollo utanför Eskilstuna. Där brukar vi spela in film, bada och äta godis och sånt.
 • Malin Rönntoft, Gällivare:Nu ska jag hitta en sysselsättning, vad vet jag inte. Men när jag är ledig tycker jag om att bada.

Det gick inte att ta miste på glädjen när Höghammarskolans studenter tågade in genom portarna till Höghammarhallen för att göra ett ärevarv. Från läktaren kunde släkt och vänner applådera de 72 studenterna som alla firade att gymnasietiden är förbi.

Annons

Med vita mössor och roliga studentskyltar firade 2009 års avgångselever med att jubla och hurra över att fyra år var avklarade. I Höghammarhallen hade det dukats fram tårta och nära och kära passade på att fira med studenterna.

För fyra tjejer från omsorgsprogrammet mätte lyckan inga gränser. Angelica Brand, Angelica Andersson, Emelie Strömberg och Josefina Dahlström, var nöjda med gymnasievalet och glatt sjöng de en ny ramsa.

- För vi har tagit studenten, för vi har tagit studenten, ropade de och omfamnade varandra.

Mathias Hallberg från Söderhamn visar nöjt upp studentskylten. En liten gosse ler in i kameran och Mathias minns att han sett fotografiet förr.

- Jag har gått estetiska med inriktning drama och musik. Det har även blivit att jag slöjdat i trä, men jag gillar musik bäst, säger han och lyfter upp studentskylten än en gång.

Skolavslutningen bjöd på underhållning av skolans elever. Därefter passade särskolechef Kjell Gyllenswärd och barn- och utbildningsnämndens ordförande Jan Lahenkorva att säga några valda ord.

- Det här är den 104:e avslutningen för Höghammarskolan. Skolavslutningen är en glädjens dag men även en sorgens dag. Det är många avsked och vi skiljs åt, men ni får hålla kontakten. I morgon är en ny dag och den får ni göra något extra bra av, sade Kjell Gyllenswärd i sitt tal.

Två elever belönades med stipendier. Den stora sprinttalangen Cecilia Norén, som har ett år kvar innan studenten, fick Idrottsskölden och musikern Mattias Graaf fick Bildas stipendium för sin otröttliga vilja.

Varje student avtackades med blomma, balfotografi och betyg. Därefter blev ett stort kramkalas och en och annan tår. Gymnasietiden är förbi, framtiden väntar.

Mer läsning

Annons