Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Studentbal på Nytorp

/
  • Annika Hägglund från Njutånger och Stefan Åkerlund från Holmsveden matchade varandra.
  • Annika Hägglund från Njutånger och Stefan Åkerlund från Holmsveden matchade varandra.
  • Studentbal på Nytorp. Mikael Andersson, Rengsjö, Martina Jonpers, Ovanåker, Olle Jonsson, Kilafors och Hanna Andersson, Rengsjö hade alla längtat efter studentbalen.
  • Kompisarna Therese Mickelsson, Rengsjö, Ellinor Holgersson, Gävle, Michelle Åkerlind, Hedesunda och Loise Philipsson, Ockelbo, har laddat för studentbalen sedan de började skolan.
  • Barndomskamraterna Kristina Dahl och Carolin Lundgren från Simeå tar studenten tillsammans.
  • Uppklädd för dagen.
  • I Nytorps aula bjöds det på en trerätters meny. Till förrätt serverades Skagenröra à la Svensson.

Lagom till vårbruket tar de studenten, sistaårseleverna vid Naturbruksgymnasiet Nytorp. På tisdagen firades tre års studier med traditionsenlig bal på skolan och dans i Vallsta bygdegård.

Annons

- Den här stunden här har jag längtat efter sedan jag började här, säger Annika Hägglund, Njutånger.

Det långa håret är stiligt uppsatt och den cerisefärgade klänningen är noga matchad med kavaljeren Stefan Åkerlunds slips.

- Jag har ett år kvar till jag tar studenten. Men jag blev bjuden och tackade förstås ja, säger Stefan Åkerlund från Holmsveden.

Det är studentbal på Nytorp och vårsolen börjar sakta leta sig fram genom molnen. Vid skolans gräsplan minglar sistaårseleverna med släktingar och vänner som alla är där för att få se en glimt av de vackra studenterna. Stolta föräldrar förevigar stunden med sina kameror.

Klasskamraterna Kristina Dahl och Carolin Lundgren från Simeå har varit kompisar sedan barnsben. Genom åren har de följts åt och deras stora gemensamma intresse har alltid varit hästar. Nu tar de studenten tillsammans.

- I januari åkte vi till en ateljé i Gävle och provade alla klänningar i hela butiken. Då kände vi oss rika och vackra, som att vara med i en Askungesaga, säger Kristina Dahl och skrattar.

Michelle Åkerlind från Hedesunda har först nu börjat kunna njuta av studentbalen. Annat var det på förmiddagen. Den vinröda förbeställda studentklänningen som skulle komma med posten hade inte dykt upp.

- Då hade jag panik. Jag åkte till Hudik och köpte mig en ny klänning. Nu känns det bättre, säger hon och stryker handen över den bruna klänningen.

På torsdag tar eleverna vid Nytorp formellt sin examen. Martina Jonpers från Ovanåker ser fram emot att ta klivet ut i arbetslivet och för henne väntar 140 mjölkkor.

- Jag ska hjälpa till på en gård i Ovanåker, det ska bli skönt att få jobba, säger hon.

Det börjar bli middagsdags för eleverna och i aulan är det dukat för fest. Efter en trerätters middag väntar festligheter i Vallsta bygdegård. Tre års studier vid Nytorp är avklarade och alla studenterna vill fira.

Mer läsning

Annons