Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strandrestaurangen klar till sommaren

/

Nyinvigningen av Strandrestaurangen, som skadades allvarligt vid en anlagd brand i september, kommer allt närmare.
- Någon gång i maj hoppas jag kunna presentera ett datum för öppnandet, säger Asef Yurt.

Annons

- Så länge jag inte har fått hem all inredning och alla nya maskiner törs jag inte lova något exakt datum, säger Strandrestaurangens ägare Asef Yurt.

Hela Strandrestaurangen fick kraftiga rökskador vid branden, natten mot den 7 september. Vem som slog sönder ett fönster på Strandrestaurangen, hällde in brännbar vätska och tände på är fortfarande okänt men brottet rubricerades som mordbrand.

- Och polisen har inte lagt ner utredningen ännu, säger Asef Yurt.

Han vill naturligtvis gärna veta om det var ungdomar som gjorde något de inte insåg konsekvenserna av eller om det var en medveten handling som riktade sig mot honom själv.

- Jag har fortfarande ingen aning om vem det var eller varför, säger han. Det enda jag vet är att det har betytt förlorad tid och förlorade gäster.

Han har funderat på att sätta upp övervakningskameror den här gången, men han tänker inte sätta upp några om han inte får tillstånd.

- Det är inte bara att få tillstånd, säger han. Men jag ska i alla fall höra mig för med polisen.

Han hoppas och tror att alla gamla stamkunder snart kommer att ha hittat tillbaka till Strandrestaurangen igen och för alla som frågar om när restaurangen kommer att öppnas har han allt hoppfullare svar att ge.

I dag är det i stort sett bara inredning och möbler som saknas. Den enda egentliga skillnaden mot för tidigare är att bardisken ska flyttas för att få plats med fler fönsterbord med utsikt över älven strax intill. Med tanke på restaurangens läge, strax intill Ljusnan och Karlslundsbadet, var det tur att restaurangen hinner bli renoverad innan sommarsäsongen.

Menyn kommer främst att bestå av fisk och kött.

- Det ska bli ännu mer av en klassrestaurang nu, säger Asef Yurt.

Mer läsning

Annons