Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storsatsning i Kilafors ger nytillskott i Alfta

/
  • Christer Lundin, chaufför, Mats Persson, Alfta Frakt, Karl-Evert Larsson, säljare och projektansvarig på Kilafors Industri samt Göran Persson, Alfta Frakt är överens om att det nya flisekipaget blir en succé på marknaden.

Fredagen var en smått historisk dag för Kilafors Industri AB. Då överlämnades, inte under högtidliga men väl belåtna former, det första kompletta flisekipaget till bröderna Göran och Mats Persson, ägare till Alfta Frakt.

Annons

Alfta Frakt har redan ett rätt imponerande antal ekipage, 44 stycken.

- Den här blir ett prima nytillskott, konstaterar Göran Persson och sparkar lite på däcken på den skinande bjässen, värd cirka 2,7 miljoner kronor.

Jahn Radgren är platschef på Kilafors Industri:

- Det här är en stor dag för oss och jag är helt övertygad om att tillverkningen av flisekipage blir en riktigt stor framtidssektor.

Satsningen på kompletta flisekipage - tidigare har Kilafors Industri alltså enbart levererat chassit till släpet - fortsätter och intensifieras. Till exempel har Alfta Frakt beställt ytterligare ett ekipage som ska vara klart till årsskiftet.

Orderläget för Kilafors Industri ser även helhetsmässigt väldigt bra ut och företagets säljare och projektansvarige Lars-Evert Larsson, som gjort upp affären med Alfta Frakt, har fullt att göra.

- Den satsning vi gör nu, med en årlig tillverkning av 20-40 flisekipage av den här typen, har gjort att vi nyanställt sju personer. Och det kan absolut bli så att vi behöver anställa fler, säger Jahn Radgren, som räknar med att Kilafors Industri under nästa år ska kunna kapa åt sig åtminstone 20 procent av den svenska marknaden för tillverkning av flisekipage.

Mer läsning

Annons