Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Större lokal och utökat utbud: "Det känns väldigt positivt just nu"

/
  • Micke Elmfors, platschef på Byggmax, är nöjd över att butiken frångått sin traditionella

Att byggbranschen går som tåget har lett till att Byggmax vågat satsa på att bygga ut sin butik på handelsområde Bollnäs Söder.
– Det känns väldigt positivt just nu, säger Micke Elmfors, platschef.

Annons

Läs mer: Flera byggföretag på Bollnäs Söder expanderar

Ett av företagen på handelsområde Bollnäs Söder som expanderar är byggvaruhuset Byggmax. Sedan i våras har arbetet med att utöka deras butiksyta pågått. Sånär som på lite småfix är utbyggnaden nu klar och butiken näst intill dubbelt så stor, rymligare och ljusare.

– Vi har gått från en butik med lagerkänsla och ganska få artiklar till en butikskänsla med mycket fler artiklar, säger Micke Elmfors, platschef.

Läs också: Ny tvätthall vid Bollnäs Söder

Planer på att bygga ut butiken har funnits ända sedan 2012. Men det var först i våras som det blev möjligt att genomföra.

– Det är svårt att beskriva med ord hur mycket det här har betytt för oss, säger Micke Elmfors.

Utöver utbyggnaden av Byggmax har Lantmännens butik byggts om och gjorts rymligare. Och fler förändringar på området är på gång.

Läs också: Nytt bygge förbereds i Häggesta

En ansökan om bygglov för en tvätthall bakom Granngården kom till kommunen i november. Går den igenom är förhoppningarna att den ska vara på plats till våren.

Micke Elmfors ser positivt på utvecklingen av Bollnäs Söder och tror inte satsningarna på handelsområde Bollnäs Norr kommer att påverka Bollnäs Söder negativt.

Läs också: Invigning av Byggmax i Bollnäs

– Jag tror inte att den enes bröd blir den andres död. Biltema har liknande produkter som vi men vi välkomnar dem ändå. Vi lever på varandra, säger han och forsätter:

– Även om vi, på grund av dem, tvingas sänka våra priser och få sämre marginaler så gör det ingenting. För i slutändan blir det bättre för kunderna, och det är nöjda kunder vi vill ha.

Mer läsning

Annons