Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Större butik med fler skor i hyllorna – Albert och Herbert lyssnar på kunderna och bygger ut

/
  • Butikschefen Marianne Björk tror att den nya butiksdelen i varuhuset kommer att bli uppskattad.
  • Hos Albert och Herbert är det kunderna som styr vad som står på hyllorna, säger butikschefen Marianne Björk.
  • – Ingenting är omöjligt, bara olika svårt, ropar kollegorna till varandra medan de monterar ner hyllorna inför den stundande ombyggnationen.
  • Omsättningen på Albert och Herbertbutiken ökar för varje år som går.

Varuhuset Albert och Herbert bygger ut och tar steget att satsa på ett utökat utbud på skor.
– Kundkontakt betyder allt för oss. Efter att det försvann skobutiker från stan har många kunder önskat att vi ska satsa på det, säger butikschefen Marianne Björk.

Annons

Lådor, kartonger och prylar flyttas fram och tillbaka och hyllor monteras ner så det rasslar om det. Här ska målas om och öppnas upp.

Läs också: Större butik och utökat utbud

Inom ett par veckor förväntas allt vara klart och då kommer butiksytan i varuhuset att vara ytterligare ett 40-tal kvadratmeter större.

Butikschefen Marianne Björk är nöjd över att ombyggnaden äntligen påbörjad.

– I våras började vi skapa lite bättre struktur ute på lagret för att se om vi verkligen behövde all lageryta. Ganska snabbt märkte vi att vi inte behövde det, säger hon.

Då föddes idén på att riva en vägg och göra om en del av lagerytan till butik i stället. Vad den nyvunna butiksytan skulle fyllas med behövde Marianne Björk inte fundera särskilt länge på.

– Vi har märkt att efterfrågan på skor ökat väldigt mycket efter att det försvunnit skobutiker i stan, så det blir en av de saker vi verkligen kommer satsa mer på nu, säger hon.

Läs också: Gott nytt år för handeln i Bollnäs kommun

Även utbudet på leksaker och trädgårdsmöbler kommer att öka framöver i varuhuset. Men hon poängterar att varuhuset inte vill konkurrera ut andra butiker i Bollnäsområdet som säljer liknande produkter.

– Vi värnar det lokala så vi försöker satsa på det som inte redan finns häromkring. Vi har inte för avsikt att krocka med någon, säger hon.

Sedan 2012 har Albert och Herberts omsättning ökat år för år och enligt Marianne Björk finns inget som tyder på att det kommer att vända. Snarare tvärt om.

Läs också: Byggföretag expanderar på Bollnäs Söder

När Rusta etablerade sig på Bollnäs Norr fanns det många som trodde att kunderna skulle vända varuhuset ryggen. Så blev det inte.

– Visst blev det en liten dipp precis när de öppnade, men det gick över ganska snabbt, säger Marianne Björk.

Så någon oro över att de kommer att tappa kunder när Biltema slår upp portarna till våren finns inte.

– Nej, det är bara positivt att de kommer hit. Det gör Bollnäs mer attraktivt.

Mer läsning