Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stora förändringarinom Röda Korset

Svenska Röda Korset ska spara pengar. Därför läggs 17 så kallade tjänstemannakontor ned. Ett av kontoren som försvinner är det i Bollnäs.

Annons

Ulla Öberg och Inger Lindqvist, som arbetar som konsulenter på Röda Korset i Bollnäs, informerades under måndagen av regionchefen Jonas Axelsson i Gävle.

- Vi visste ju att vi var i farozonen, säger Inger Lindqvist. Men naturligtvis känns det tråkigt när det blir definitivt.

Av med jobben blir emellertid inte Ulla och Inger, i alla fall inte i nuvarande läge. De flyttas till Gävle då Bollnäskontoret läggs ned vid årsskiftet.

Svenska Röda korset organiserar om för att spara pengar och bli mer effektiv. De kommande tre åren ska resultatet förbättras med cirka 150 miljoner kronor och organisationen minskas från 450 till 300 tjänster.

Organisationsförändringen påbörjades egentligen redan år 2000. Då ersattes 24 distrikt av tio regioner och nu blir hela landet en enda stor "region".

- Vi skapar en linjeorganisation, säger regionchefen Jonas Axelsson. Under oktober och november tittar vi till bemanningsstrukturen och före årsskiftet ska alla ha fått besked.

De tjänstemannakontor som nu avvecklas finns, förutom i Bollnäs, i Kristianstad, Sjöbo, Hässleholm, Karlskrona, Halmstad, Falkenberg, Kungsbacka, Vänersborg, Eskilstuna, Nyköping, Uppsala, Västerås, Hällefors, Karlstad, Strömsund och Boden.

Ulrika Årehed Kågström skriver i ett pressmeddelande:

"Jag vill vara extra tydlig med att framhålla att organisationsförändringen bara berör tjänstemannaorganisationen. Frivilligledets indelning i kretsar och regioner påverkas inte.

Mer läsning

Annons