Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor uppslutning kring macken

/
  • Stig Rodin hade synpunkter på den tilltänkta placeringen.
  • Rune Jansson i projektgruppen var mycket nöjd med torsdagskvällens

På torsdagskvällen togs ytterligare en steg mot en ny bensinmack i Arbrå.

Annons

 Mer än 100 personer dök upp till den informationsträff i Forum som projektgruppen utlyst och redan innan mötet hade privatpersoner tecknat mackandelar för 225 000 kronor, en summa som snabbt steg till 330 000. En halv miljon är den nedre gränsen, ingen tvivlar på att den kommer att uppnås.

Bakgrunden till att Arbråborna gick man ur huse är att OKQ8 tänker lägga ned Arbrås enda mack, den på Bondegatan. I februari nästa år är det tack och adjö.

Men ingen mack, inget fungerande samhälle, resonerade några tunga namn i Arbrå och tog tag i saken.

Redan före gårdagens möte hade man klart med en ny leverantör. Dalvik Oil hade lovat leveranser av bensin och diesel under förutsättning att en ekonomisk förening står för investeringarna på totalt cirka 1,3 miljoner.

En halv miljon kronor borde en andelsteckning ge, spekulerade gruppen. I så fall är det bara att köra.

På torsdagskvällen var man uppe i 330 000 kronor, så det är en bit kvar till den halva miljonen. Ingen uttryckte dock någon oro över det, med tanke på de andelar ortens företag och företagare beräknas gå in med.

Dessa är således inte med i de 330 000 kronorna.

Ulf Jansson kunde mot slutet av kvällen sammanfatta med att projektgruppen fått ja av Arbråborna att fortsätta jobbet med en ny mack på orten.

Mer läsning

Annons